A-Fusion loosdrecht

A-Fusion – Aziatisch op z’n best

Ga je in de buurt van de Wallen in Amsterdam uit eten, dan kom je al snel terecht op de Zeedijk. De Aziatische keuken viert hier hoogtij en een paar restaurants regeren er soeverein. Nam Kee is beroemd om zijn pekingeend en oesters, maar wil je niet in een vreetschuur aan een gammele tafel tegen een tegelwand aankijken, dan is A-Fusion even verderop the place to be. Bekroond met een Bib Gourmand (het kleine broertje van de Michelinster) en een 9+ van wijlen Johannes van Dam, stijlvol ingericht en ook nog goed betaalbaar.

A-Fusion

A-Fusion in Naarden & Loosdrecht

De expansiedrang van eigenaresse Wah Lin is de afgelopen jaren flink toegenomen, wat zich uitte in eerder genoemde zaak aan de Zeedijk én een filiaal vlakbij de dijk in Volendam. Aan dat mooie rijtje is sinds juni 2017 ook een prachtig restaurant toegevoegd. Ook achter de wallen. De vestingwallen van Naarden welteverstaan. En sinds 1 juli 2019 is er ook een verstiging aan de Oud-Loosdrechtsedijk, om het nautische thema erin te houden.

A-Fusion Naarden schilderij Aziatisch

Vergeet de inrichting van het gemiddelde Chinees-Indisch restaurant. Geen lichtbak met een kitsch geschilderd watervalletje ervoor of koddig katje met een ritmisch zwaaiend pootje. Hier is met de grootste zorg aandacht besteed aan de kleinste details. Alles ademt Azië zonder in clichés te vervallen.

Kleinere kaart dan A-Fusion Amsterdam

Waar je vroeger koos voor één gerecht, waarbij er een schaal nasi naast een lading vlees in zoetzure saus op een warmhoudplaatje werd gezet, is er in deze keuken gekozen voor meerdere kleine en verfijnde gerechten met culinaire klasse.

De kaart is iets kleiner dan de Amsterdamse variant, waardoor het ook makkelijke kiezen is. Van spartelverse sushi tot een crispy veggie roll of gestoomde oesters in zwarte bonensaus, de klassiekers zijn er allemaal en in een modern jasje gestoken.

Afhalen zou zonde zijn

Er is een mogelijkheid om er eten af te halen, maar daarmee doe je jezelf én A-Fusion tekort. Dit is een plek waar je uitgebreid de tijd voor moet nemen en voor moet gaan zitten. Een japans biertje of een traditionele thee erbij en je hebt een culinaire avond zoals nooit tevoren.

Zorg er wel voor dat je tijdig reserveert, want de populariteit van de zaak is groot. En anders kan je het altijd nog in Baarn (net geen Gooi meer) proberen, waar ook een restaurant gevestigd is.

A-Fusion Naarden
Marktstraat 30
Tel: 035-3030108
Naar hun website

A-Fusion Loosdrecht
Oud-Loosdrechtsedijk 243
Tel: 035-3038171

A-Fusion Baarn
Nieuw Baarnstraat 4E
Tel: 035-303 7166

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.