Bakkers met zuurdesem brood

Bakkers in het Gooi: dit zijn de beste

Bakkers maken het leven aangenamer. Hoe ze dat doen? Ze zorgen voor croissantjes die, op een nog koele zaterdagochtend, vlák voordat de zon zijn hittestand opvoert naar ‘knetteren’, je naam roepen vanuit het papieren zakje. Een stokbrood waar je, met een beetje roomboter erop, al voldoende aan hebt. Een mokkaschuimtaartje, zo krokant en romig tegelijk, dat je er bijna twee van zou bestellen; een voor bij de koffie en een voor de heb.

Een goeie bakker kan het verschil maken. Nu heb ik zelf niet zoveel met zoetigheid, dus beperk ik me tot broodbakkers in dit artikel. Wil je nou alsnog een taarttip, lees dan hier verder.

Beste bakkers van ’t Gooi

De zoektocht naar de beste bakkers gaat steevast door. In Amsterdam zocht ik naar bakkers die de kwaliteit van mijn vaders winkel konden evenaren en nu in ’t Gooi is dat nog steeds het geval. Mijn wensen zijn in de loop der jaren veranderd, zoals dat met de vezelverlangens van vele eters is gebeurd. Een simpel witbrood volstaat niet meer. Er moet zuurdesem aan te pas komen. Het moet met zorg en vakkennis bereid zijn. En bovenal moet het knapperig en vers zijn.

Welke bakkers springen er nou écht uit? We zochten het voor je uit:

Echte Bakker Jacques Maas in Loosdrecht

Bakkerij Jacques Maas in Loosdrecht werd in 1982 door deze meneer (mijn vader) opgericht, werd tweemaal beste Echte Bakker van Nederland en bestaat nog steeds.

Le Fournil de Sébastien in Hilversum

Voor de mensen wier talenknobbel niet volledig ontwikkeld is, mag de naam alsnog geen belemmering zijn. Deze bakkerij staat ook wel bekend als ‘de Franse Bakker’. Easy, right? De zaak is gevestigd aan de Gijsbrecht van Amstelstraat, maar zou net zo goed in een bergdorpje in de Dordogne kunnen liggen. De stokbroden, pardon, ‘de baguettes’ smeken je om een plakje brie en een slok bordeaux. En het werk van de patissier is wel zó fucking lekker… (pardon my French)…. dat je het opgelopen overgewicht op de koop toe neemt.

Het ambacht spat er vanaf en de liefde voor het product staat dan ook hoog in het vaandel bij Sébastien. De open bakkerij maakt het voor de klant mogelijk om mee te kijken hoe het brood krakend van de hitte uit de ovens komt en dat is een lust voor het oog.

En het allerbeste: ze zijn iedere ochtend al om 07:00 uur geopend! Verse croissants voor iedereen! Alors, Vive la France!


Le Fournil de Sébastien
Gijsbrecht van Amstelstraat 131,
1214 AW Hilversum
http://www.lefournil.nl/

Matthijs Boon Brood en Banket in Hilversum

Vlak achter het Centraal Station van Hilversum heeft een ambitieuze, jonge bakker zich gevestigd in een ruime, industriële ruimte. Net als bij Le Fournil de Sébastien is de bakkerij vanuit de winkel te bezichtigen, maar is de werkwijze hier ogenschijnlijk moderner. De winkel is een open, diepe ruimte, waar je snel binnen kunt rennen voor een brood, maar eigenlijk veel beter uitgebreid kunt gaan zitten met een verse koffie en een krantje.

Toonbank Matthijs Boon Brood en Banket

 

Zo staat er achterin de zaak een relaxte Chesterfield bankstel waar je gemakkelijk in kunt ploffen met een verse desembol of kaascroissant. Of je schuift aan bij de toonbank annex leestafel in het midden van de winkel. Als we nog een verbeterpunt mogen aandragen, dan is dat de toevoeging van muziek.

Door de hoogte van de ruimte is de akoestiek wat hol en kan je je belemmerd voelen uitgebreid een gesprek aan te knopen. Voor je het weet galmt je gesprek door de zaak, in plaats van wat prettige achtergrondmuziek. Maar zolang dát je zorg is bij een bakker… Je kan je beter zorgen maken over welke keuze uit het fantastische aanbod je moet maken!

Voor treinreizigers ook een absolute aanrader, want de winkel opent al om 07:00 uur. Met een warm broodje in de intercity.

Toonbank Matthijs Boon Brood en Banket

Matthijs Boon Brood en Banket
Noorderweg 2-4
1221 AA, Hilversum
https://matthijsboon.nl/

We zijn nog steeds aan het proeven, dus als je nog aanraders hebt, laat het ons weten.

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  2 reacties

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.