Pizzeria met steenoven pizza

De beste pizzeria’s van het Gooi

Pizzeria’s in het Gooi zijn net als kinderen met een hockeystick. Er zijn er enorm veel, maar ze zijn niet allemaal even goed. De beste moet je ontdekken, koesteren en hopen dat ze het redden. Want de concurrentie is moordend. Tot zover deze metafoor.

Dit zijn wat ons betreft de beste (afhaal)pizzeria’s in het Gooi.

La Vespa Pizzeria in Bussum én Laren

Zodra een pizzeria besluit met hout de hitte van de oven te willen regelen, gaat bij ons het sein al op groen (wit en rood). De liefde voor het vak is bij La Vespa sterk aanwezig en dat proef je ook aan de ovenheerlijke pizza’s. Knapperige (Napolitaanse) korst, verse ingrediënten en niet verdronken in een laag vette, veel te zoute kaas.

Wat dan wel? Van die pizza’s die je in films ziet en waarvan je altijd denkt: ‘Waarom krijg ik die nou nooit als ik een pizza bestel?’.

La Vespa Pizzeria in Laren én Bussum

Bezorgen niet, reserveren is aan te raden.
http://www.lavespa.nl/


La Vespa Bussum La Vespa Laren
Stationsweg 28 Naarderstraat 26
1404 AP, Bussum 1251 BC, Laren
0356944037 0358870678

De Houtoven in Hilversum

Wederom een op hout gestookte steenoven. Toegegeven, pizza’s uit steenovens krijgen vaak een ietwat stoffige onderkant door de bloem die er wordt gebruikt. Maar dat valt volledig in het niet bij de rijke smaak van de aangeboden bodems van de Romeinse soort; dun en knapperig. Je kan hier snel binnenlopen om je eten af te halen, maar er gaan zitten met een goed glas wijn en dito gezelschap is nog leuker. Zoals ook Leo Blokhuis en family bij tijd en wijle doen.

Aan creativiteit en inspiratie geen gebrek, want er worden met regelmaat nieuwe smaakcombinaties uitgeprobeerd:

De Houtoven
Emmastraat 22
1211 NG, Hilversum
0356239994
http://www.dehoutoven.nl/

L’Elefante Bianco in Laren

Een sprankje Italië op je bord. Dat is wat je kan verwachten als je bij L’Elefante Bianco binnenkomt. Dit befaamde Larense restaurant laat al decennia lang Larenaars kennismaken met de smaakvolle keuken uit de Laars van Europa. En dus staat ook daar de aloude pizza op het menu. Al moet gezegd: het zou zonde zijn om blind voor de pizza te gaan en niet de rest van de kaart te verkennen:

Puur genieten! 🇮🇹 #pasta #deleven

Een foto die is geplaatst door Sarina van der Wardt (@sarina007) op

Prettige bijkomstigheid: er is een kinderbioscoop en begeleiding, waardoor papa en mama ook in alle rust samen kunnen eten. Iedereen tevreden. En wil je je eigen huis niet uit, dan kan je het ook laten bezorgen.

L’Elefante Bianco
Naarderstraat 15
1251 AX, Laren
035 531 3467
http://www.elefante-bianco.nl/

Rosa’s Cantina in Loosdrecht

Na een dag lang zeilen of ronddobberen met een sloepje op de Loosdrechtse Plassen wil je ergens kunnen aanleggen aan een terras en voor je laten koken. Loosdrecht is bij uitstek de plek in het Gooi waar je voor watersport terecht kunt, maar ook gastronomisch heeft het veendorp genoeg voor je in petto.

Gelegen aan de prachtige – en rustige – Vuntusplas vind je Rosa’s Cantina. Naast traditionele pasta’s en antipasti zijn er ook ovenheerlijke – ja, ik zei zonder enige vorm van schaamte ‘ovenheerlijk’ – pizza’s te krijgen. Verse producten, afkomstig van kleinere producenten, maken onderdeel uit van hun receptuur voor in een steenoven gebakken lekkernij.

Maar kijk ook hier goed naar de specialiteiten van de chef, want voor je het weet mis je een heerlijke citroentaart of ossobuco.


Rosa’s Cantina
Oud-Loosdrechtsedijk
1231 NK, Loosdrecht
035-5825751
http://rosascantina.nl/

American style pizza’s

Ben je zelf meer van de American style pizzeria’s dan kan je gelukkig altijd een beroep doen op Domino’s pizza of New York pizza. Die zitten in Hilversum, Bussum en Huizen.

Heb jij nog een aanrader? Laat het ons weten:

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  1 reactie

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.