Speeltuinen Ons Genoegen

De beste speeltuinen in het Gooi

Leuke speeltuinen in de buurt zijn goud waard. Het Gooi heeft een aantal fijne plekken waar je met kinderen heerlijk een middagje kunt vertoeven. De beste speelparadijsjes van het Gooi die ik inmiddels gevonden heb zijn deze.

Speeltuin De Zoutkeet | Hilversum

Speeltuin De Zoutkeet Hilversum

Speeltuin De Zoutkeet in Hilversum

Deze speeltuin is geopend van april tot en met oktober en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er wipkippen, schommels en er is een zandbak met waterpomp. Voor grotere kids zijn er hoge klimtoestellen en is er een kabelbaan.

Er is genoeg plek voor ouders om te zitten, en in het winkeltje schenken ze koffie/thee en limonade voor een zacht prijsje. IJs, snoep en chips is ook verkrijgbaar, probeer daar maar eens onderuit te komen. Mij is het nog niet gelukt!

Speeltuin De Zoutkeet
Zoutmanlaan 3 1215 PR
Hilversum

Speeltuin Ons Genoegen | Laren

Speeltuin Ons Genoegen in Laren

Speeltuin Ons Genoegen in Laren

Speeltuinen in overvloed, maar zo oud als Ons Genoegen in Laren zijn er maar weinig. Deze speelweide werd geopend op 26 augustus 1926 en bestaat dus al 90 jaar. En wat een fijne plek is dit! Buiten is het ruim opgezet, met veel plekken waar je kunt zitten. Toestellen voor alle leeftijden, en een vijvertje waar gepoedeld kan worden met mooi weer.

Het gebouw is nieuw, met goed sanitair en een barretje waar je ook binnen kunt zitten en eten. Eigen eten meenemen is dan ook ‘not done’, zoals de website duidelijk aangeeft. Gelukkig serveren de vriendelijke bardames lekkere frietjes en is er een vriezer vol ijs voor een schappelijke prijs. Alles bij elkaar: een grote favoriet bij ons dus!

Ons Genoegen is overigens wel alleen voor leden. Voor € 60,-p/j  plus €12,50 inschrijfkosten (voor het hele gezin) ben je lid van de vereniging en kun je het hele jaar komen spelen en meedoen aan de extra activiteiten, zoals Klaasfeest, knutselmiddagen, je partijtje vieren etc.

Ons Genoegen
Smeekweg 104
1251 VK Laren

Paviljoen Heidezicht | Bussum

Paviljoen Heidezicht in Bussum is een van de natuurrijke speeltuinen

Paviljoen Heidezicht in Bussum, een speeltuin omgeven door natuur

Een prachtplek aan de Bussumerheide. Ideale uitvalsbasis voor- of na een mooie wandel-, fiets of paardrijtocht. ALS… de uitbater niet failliet was gegaan. De speeltuin bij het paviljoen is geheel opgebouwd uit houten huisjes en er is een fantastische kabelbaan. In het paviljoen (of buiten op het terras) kon je lunchen en genieten van een ‘hei-tea’. Wat de speeltuin extra leuk maakt is het hertenkamp er naast, waar zelfs een walibi in rondspringt.

Het kan niet lang duren voordat een dappere horeca ondernemer zijn schouders er weer onder zet en de deuren weer opent voor een divers en natuurminnend publiek met jonge kinderen.

Paviljoen Heidezicht
Randweg 203
1403 XT Bussum

Speelpark Oud Valkeveen | Naarden

Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Voor Speelpark Oud Valkeveen kun je gerust een dagje uittrekken, want er valt zoveel te spelen en te beleven hier! Zo is er een theater, een speelweide en een strandje. Buiten kun je onder andere zwieren in de zweefmolen, een ritje maken in de achtbaan, en glijden van de 15 meter hoge glijbaan.

Ook binnen is er van alles te beleven. Het speelpark biedt namelijk een enorme indoor speelhal én een bioscoop. Zeker een aanrader voor een dagje weg met het gezin.

Speelpark Oud Valkeveen
Oud Huizerweg 2
1411 GZ Naarden

Spelekids & De Avontuurfabriek | Loosdrecht

Spelekids in Loosdrecht, de leukste van alle indoor speeltuinen in het Gooi

Spelekids in Loosdrecht

Hier kun je het hele jaar terecht, want Spelekids in Loosdrecht is een van de indoor speeltuinen in het Gooi. Dus perfect bij slecht weer. Kinderen van alle leeftijden kunnen er naar hartelust klimmen, glijden en ‘zwemmen’ in de ballenbak. Er zijn genoeg tafeltjes waaraan je kunt zitten, en er is een selfservicebarretje met koffie, thee, limonade en allerlei versnaperingen.

Opvallend aan Spelekids: alles is netjes en schoon, heel fijn!
Naast Spelekids zit trouwens de Avontuurfabriek. Hier kun je met kleine en grote groepen indoor lasergamen, karten, ledbowlen, bubbelvoetballen, oxboarden, paintballen, you name it! Binnenkort opent ook een outdoor gedeelte.

Spelekids
Industrieweg 12
1231 KH Loosdrecht

De Avontuurfabriek
Industrieweg 10
1231 KH Loosdrecht

Dit wil je ook lezen

1 reactie

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.