Beste terras van het Gooi

De reden om een terras op te zoeken kan voor iedereen verschillen. De een gaat voor een kop koffie en een krantje in de zon, de ander gaat er goed voor zitten om een bonte stoet mensen te zien passeren en de derde komt er om bij te praten (lees: wijn en bitterballen achterover te slaan) met vrienden of vriendinnen. Voor iedere invulling heeft het Gooi de ideale vorm. Dit zijn dit jaar de beste terrassen van het Gooi.

Koffie met een krantje terras

Dit is meteen de categorie die het lastigst is, want de koffie-en-krant terrasbezoeker kan op alle plekken aardig uit de voeten. Van een drukke winkelstraat tot een verlaten terras aan het water, als de koffie maar bruin is en de krant maar een kruiswoordpuzzel bevat. Zit je het liefst tussen de mensen en moet je nog een boodschap doen, dan is Flinders in Hilversum een picobello plek om een half uurtje door te brengen. Parkeergarage om de hoek, een groot plein met veel bedrijvigheid voor je neus en prima koffie en bediening.

Flinders Cafe Hilversum

Aan de Kerkbrink in Hilversum ligt het zonnige terras van Flinders Cafe.

Flinders Hilversum

Kerkbrink 2
1211 BX, Hilversum
+31(0)356233361
Online reserveren

Wat te kijken terras

Op de kruising van Larens gouden driehoek (Het Bonte Paard, Mauve, Poffertjeskraam) passeren de mooiste paradijsvogels van het Gooi. Ben je een fan van Jaguars, dan kan je hier je ogen uitkijken en ook fans van cougars komen hier aan hun trekken.

Wil je nou niet per se tussen de rode broeken en kaki kashmir stola’s je zalm verorberen, kies dan voor het terras van Gastrobar Anton. Net een slag eigentijdser, net wat jonger en net wat meer stadse allure dan de buren. Je kijkt naar hetzelfde uitzicht, maar voelt hier dat je een hartslag hebt en krijgt de neiging om van die koffiebestelling tóch een wijntje te maken. Of lekker gek, een gin tonic met een half dozijn oesters ernaast!

Gastrobar Anton in Laren

Het terras van Gastrobar Anton (foto bron: Facebook)

Enorm prettige bijkomstigheid van Gastrobar Anton is dat je er kunt ontbijten. Een simpele cinnamonroll met jus ‘d orange en koffie of een uitgebreid ontbijt met croissants, zoetigheid en vleeswaren. Kom daar maar eens om in de rest van het Gooi!

Ontbijt Gastrobar Anton

Nice buns!

Gastrobar Anton

Brink 1,
1251 KR, Laren
+31(0)355311852
Gastrobar Anton

Kabbelend water terras

Hou je ook zo van die strandtentvibe, maar kunnen de files naar het strand je gestolen worden? Rij dan naar Loosdrecht et voila! De Dikke Muis heeft een pracht van een strandtent voor je in de aanbieding, die jarenlang op Zandvoort heeft gestaan, maar dan zónder al dat vervelende zand dat tussen je tenen blijft zitten.

Ook bij slecht weer is het daar prima vertoeven, want met twee houtkachels kan je binnen nog steeds genieten van het woeste water van de Loosdrechtse plassen.

De Dikke Muis panorama

Wat je verder mag verwachten: Goede koffie, een redelijk standaard lunchkaart en als bijzonderheid: de kok bereidt de vleesgerechten op een joekel van een Big Green Egg. Denk aan maiskippen van de BBQ, Grote Mannen Burgers en Pulled Pork.

Waar je vroeger nog om de paar honderd meter kon aanleggen aan een terras, is het nu wat beter zoeken. De Dikke Muis is een van de Loosdrechtse terrassen waar je prima je boot kwijt kunt en een plekje in de zon kunt veroveren.

De Dikke Muis

Boegspriet 11
1231 CH, Oud-Loosdrecht
+31(0)355779539

Hipster terras: Mout Foodhall

“All hail, there’s a new King in town!” was wat Prince verkondigde in het nummer ‘Partyman‘ uit 1989. Dat nummer schreef hij speciaal voor de film Batman met Michael Keaton als de titelheld en Jack Nichelson als zijn nemesis, The Joker. Ik was 11 jaar oud en keek ‘m met mijn vader en zus in de Eurobioscoop in Hilversum.

Inmiddels heeft de bioscoop plaatsgemaakt voor Mout Foodhall en dat is met recht de New King In Town! Terras aan drie kanten, een inpandige bierbrouwerij en maar liefst zeven verschillende keukens om uit te kiezen. Van Aziatisch fingerfood en Mexicaanse pulled chicken tot steenovenpizza’s of verse oesters. En, niet geheel onbelangrijk: een goede kop koffie! Bovendien zijn ze geopend vanaf 09:00 uur ’s ochtends, dus ook voor een ontbijtje kan je hier aanschuiven.

Mout Foodhall, voor al uw ontspanning

Krantje, verse jus, koffie. En zon graag.

Het idee is simpel. Je bestelt je drankjes bij de serveersters en rekent meteen af. En wil je wat eten, dan ga je naar de keuken van jouw keuze, bestelt en rekent meteen af. In beide gevallen komen de serveersters het aan je tafeltje brengen. Verder voorziet De Gooische Bierbrouwerij je van meerdere smakelijke varianten van hun lokale brouwsel, dus je kunt alle tijd nemen om te genieten van al wat Mout te bieden heeft.

Mout Foodhall in Hilversum

Van bios naar foodhall. Hier keek ik o.a. Batman, The Bodyguard en Theo & Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaas Imperium

Dit is precies het duwtje in de rug van de Gooische horeca dat zo nodig was om het niveau op te krikken. Mout mengt het industriële karakter van het Amsterdamse Westergasterrein met de crosskitchen kenmerken van De Hallen. En dat zonder dat het mensen vanuit de bescheiden omliggende dorpen afschrikt. Hier staat geen grof bebaarde, houten vlinderstrik dragende, fixie fietsende hipster je vegaburger met quinoa in te zegenen. Wel een kok die van wanten weet. Ovenwanten welteverstaan.

Mout Foodhall & Brouwerijcafé

Marktplein 1
http://www.mouthilversum.nl/
Facebook | Instagram

Het kalme terras in de natuur

Geen zin in pottekijkers? En wel zin om eens goed in de watten gelegd te worden? Trek dan je stoute (nette) schoenen aan en rijd naar Café Restaurant Rust Wat in Blaricum. Gezeten aan een enorme vijver, vol waterlelies, geniet je van de stilte van de natuur. En wie weet vang je nog wat gesprekken van échte Gooische Vrouwen op!

Terras van Rust Wat in Blaricum

Rust, reinheid en regelrecht geweldig genieten!

Ook hier is de inmiddels bekende formule van gerechten ter grote van een tussengerecht doorgedrongen, dus je hoeft je niet blind te staren op slechts één keuze. Daarnaast gaat de menukaart met de seizoenen mee en is de wijnkaart volledig aangepast aan de gerechten. Je drinkt altijd een bijpassend glas, dankzij de vakkundige kennis van het personeel.

Rust Wat

Schapendrift 79
1261 HP, Blaricum
+031(0)355383286
http://www.caferestaurantrustwat.nl/

Nu de zomer op zijn eind loopt, zijn er inmiddels meer terrassen bezocht. De komende tijd vullen we de lijst aan, waar nodig.

Heb jij nog een terrastip? Laat het ons weten:

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  1 reactie

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.