Bosjesfestival in het Loosdrechtse Bos

In grote steden struikel je over de foodtrucks, de verkleedfeesten op hippe locaties en festivals in parken of op pleinen. Ga je echter de urban jungle van het Gooi in, dan moet je wat beter zoeken. Maar wie zoekt, die vindt! Zo vonden wij ook het Bosjesfestival.

Bosjesfestival in Hilversum

We hakten in 2013 als Amsterdammers de knoop door en kochten een huis in Hilversum, aan de rand van de hei en het Loosdrechtse bos. Een opknappertje, waar we de hele zomer aan moesten klussen. Ieder weekend en elk verloren avonduurtje werden daaraan besteed.

Herkent u deze klusser?

Herkent u deze klusser?

Toen ik na een avond lang behang afkrabben en parket leggen naar buiten liep, schalde er muziek uit het bos. Geen idee wat het was, tot ik een jaar later hoorde dat er diep in het bos een amfitheater was. En dat daar jaarlijks een festival georganiseerd wordt.

Bosjesfestival 2016

Stand-up comedian Bert Gabriëls op het Bosjesfestival 2016

Cabaret, muziek en bier

Twee (vr)olijke dertigers, Jasper Smit en Olaf van de Ven, begonnen een klein mensenleven geleden met het Bosjesfestival, wat in 12 jaar tijd van een gezellige avond in een bos met 100 man en wat kratten bier uitgroeide tot een echt festival met een line-up van een kleine 25 artiesten. Er is sinds 2016 zelfs een kindermiddag bijgekomen, zodat ook de allerkleinsten lol in de bosjes kunnen hebben:

Doneren aan het festival

Nou is dit geen grote MOJO productie, zoals Lowlands of Pinkpop. Het evenement is dus volledig afhankelijk van de gulheid van de bezoekers. Haalt de organisatie een bedrag van €9000,- op, dan kunnen ze het festival organiseren. Alles daaronder is persoonlijke schuld, dus de kaartverkoop (bepaal zelf wat je er voor over hebt) en donaties van lieve mensen zijn noodzakelijk.

Bosjesfestival 2018

Bosjesfestival 2018

Je kan je nu al voorbereiden op de aankomende editie, die plaatsvindt op 7 & 8 september 2018. Laat de oppas er vast op rekenen dat jullie te laat komen en leg maar een tientje extra voor haar klaar.

Het Bosjesfestival in het Loosdrechtse Bos geeft je precies de levendigheid en festivalsfeer die je mist als je de stad verruild hebt voor een dorp. Maar dan zonder dat je schuimend van het bier en de XTC je nieuwe buren de eeuwige liefde verklaart en hen daarna vol overgave onderkotst.

En als je gaat, geniet! Vertel het je vrienden (maar niet aan allemaal, anders is het wéér zo snel uitverkocht).

Het Bosjesfestival
Landgoed Zonnestraal
Loosdrechtse Bos 17
1213 RH Hilversum

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.