De industriële inrichting van Chef aan de Werf.

Chef Aan De Werf geeft Hilversum stadse allure

De oppas zit op de bank, de kinderen houden – kwijlend en met gesloten ogen – hun kussen in de houdgreep; tijd om er op uit te gaan en wel naar Chef Aan De Werf.

Avondjes uit met z’n tweeën zijn tegenwoordig spaarzaam, dus de plekken die we bezoeken moeten de moeite waard zijn. We willen niet alleen genieten van het eten en de locatie. Natuurlijk moeten ook de sfeer en bediening bijdragen aan een heerlijke avond samen.

Chef Aan De Werf

Via vrienden kregen we de tip dat er op de oude gemeentewerf in Hilversum sinds eind 2015 een restaurant in een van de oude fabriekshallen was gehuisvest, dat qua inrichting deed denken aan Café Restaurant Amsterdam. Een plek die alles in zich heeft om de creatieve broedplek van Hilversum te worden, met een eigen festival en toffe, vernieuwende bedrijven.

En omdat het tijd was om weer even als vriend en vriendin uit eten te gaan, in plaats van als overspannen ouders van twee sugarhigh stuiterballen in de lokale pannenkoekenkeet, besloten we de tip op te volgen. En daar hebben we geen seconde spijt van gehad!

Wat een verademing is Chef Aan De Werf. De zaak ademt grootstedelijke smaak, trekt een prettig publiek en heeft uitermate vriendelijke bediening, zonder dat het geveinsd overkomt.

Gevarieerde kaart

Hoe meer gerechten er over het algemeen op het menu staan, hoe moeilijker de keuze vaak wordt. Ga je voor een stuk vlees, terwijl er ook een mooie vis op de kaart staat? Kies je voor de surf & turf of toch een caesar salade? Een trend die je steeds vaker ziet is dat je niet hoeft te kiezen; je neemt gewoon meerdere kleine gerechten.

Vitello tonato bij Chef aan de Werf

Vitello tonato bij Chef aan de Werf, gemaakt met kalfssucade.

Ook bij Chef Aan De Werf hebben ze voor deze vorm van ’tussengerechten’ gekozen en dat pakt bijzonder goed uit. Zo probeerden we zowel de vitello tonato (met een royale plak boterzacht gegaarde kalfssucade in plaats van een lullig plakje fricandeau) als de knapperige sesam cannelloni met zalmtartaar én de diamanthaas met zoete aardappel.

Sesam cannelloni gevuld met zalmtartaar, wasabi roomkaas, wakame en yuzu ponzudressing bij Chef aan de Werf

Sesam cannelloni gevuld met zalmtartaar, wasabi roomkaas, wakame en yuzu ponzudressing

Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag en alleen voor het diner. De chef en eigenaar heeft nog een jong gezin waar hij graag deel van uitmaakt in de rol van liefhebbende vader en kiest er dan ook voor om geen lunch te doen. Good for him! Tough luck for us, want het terras voor het restaurant nodigt in de zomermaanden erg uit om vroeg op plaats te nemen en te genieten van de zon.

Reserveer wel van tevoren, telefonisch of online, om je te verzekeren van een tafel.

Chef Aan De Werf

Mussenstraat 11
035-6315412
http://www.chefaandewerf.nl/

Heb jij nog een aanrader? Laat het ons weten:

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  3 reacties

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.