Voetbal kijken

De beste plekken om voetbal te kijken in het Gooi

Europese wedstrijden zorgen bij veel mensen voor onrust. Het is de laatste jaren niet veel voorgekomen dat een Nederlandse ploeg het ver wist te schoppen in de Champions League of Europa League. En als dat dan wel gebeurt, dan wil je die voetbalavonden memorabel maken. Alleen hoe dan? Vroeger, in de gouden tijden van Ajax onder Louis van Gaal, had ieder café een flikkerende beeldbuis aan staan op die avonden.

Het ideale voetbalcafé

Je spreekt dus het liefst af met je vrienden voor avond gezelligheid. En dan natuurlijk samen voetbal kijken. Met kinderen slapend in hun bedje is al dat geschreeuw naar een beeldscherm echter niet bevorderlijk voor de nachtrust. Bovendien is jouw TV een postzegel vergeleken bij een groot scherm met een beamer in een café. Daar ligt dan ook de oplossing. Je moet ouderwets de kroeg in! 

Voetbal kijken in een kroeg in het Gooi

Om de beste plekken te vinden waar je, moest ik op onderzoek uit. Gelukkig beleefde Ajax een topseizoen in Europa, waardoor het aanbod aan voetbalkroegen groter leek te worden.

Zo gezegd, zo gedaan. De spanning in WhatsApp was te snijden voorafgaand aan Ajax – Real Madrid en er was nog geen locatie bepaald. Vanuit Hilversum oost en zuid werd besloten ergens halverwege af te spreken. Hop, op het fietsje en nog voor het centrum bereikt werd was er al witte rook. 

Deze plekken zijn perfect geschikt om wedstrijden van jouw favoriete club of het Nederlands Elftal te gaan kijken in het Gooi.

Café Bazs in Hilversum

Bij binnenkomst verwachtte ik Chandler, Joey, Rachel en Ross ergens op een bankstel tegen te komen. Dit… is de perfecte Friends hang-out. Een modern huiskamergevoel, met relaxte zitjes en een E-NORM beeldscherm voor een grotere groep voetbalminnende mensen. De meiden achter de bar zijn supervriendelijk en houden je graag tevreden, dus een leeg glas lijkt niet te bestaan in deze relaxte bar. 

En is er nou geen voetbal, dan is dit voor jou en je gezin de ideale plek om op een regenachtige zondagmiddag aan een van de tafels gezellig een bordspel te komen spelen. Met stip de favoriet van Gooische Nieuwe!

Café Bazs
Havenstraat 15
www.bazs.nl/bar

Voetbal kijken in Cartouche in Hilversum

De klassieker. Een van de laatste bruine kroegen van Hilversum, waar je al sinds 1975 terecht kunt voor een smakelijke daghap, een biertje aan de bar, een pooltje leggen of een goed gesprek aan de stamtafel. Wat er wel veranderd is in al die jaren, is het aantal beeldschermen waarop je voetbal kunt komen kijken. Was er voorheen achterin de zaak één groot scherm, tegenwoordig kun je op meerdere schermen aan de wanden de wedstrijd volgen.

Fun fact: de barvrouw van Cartouche is één keer per jaar te zien naast Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk als barvrouw Monica tijdens Top 2000 A-GoGo.

Café Cartouche
Stationsstraat 22, Hilversum
www.cafecartouche.nl

Café De Viersprong in Bussum

Gokkasten, dartborden, drie professionele biljarttafels. Het is al een goede voorbode. De vele fansjaaltjes aan het plafond bevestigen ons vermoeden: dit café ademt sport (en een vleugje alcohol) uit. Ook in Bussum is er de afgelopen decennia niet veel veranderd als het op voetbal kijken aankomt. Vrienden, barkrukken en een groot scherm om naar te schreeuwen als jouw club in het nauw komt te zitten.

Arie en Connie runnen het café zonder poespas. Er is drank, er zijn hapjes, er is de mogelijkheid tot recreatie. Als dat je ding is, ben je meer dan welkom! (behalve op woensdag, want dan zijn ze dicht)

Café de Viersprong
Huizerweg 72, Bussum
www.cafedeviersprong.com

Staat jouw favoriete voetbalkroeg er nog niet tussen? Laat het ons weten, dan zetten we hem erbij.

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.