Fotograaf: Annemieke van der Togt | Eric Corton

Eric Corton speelde ‘Ma’ in Theater Gooiland

Paradiso, TivoliVredenburg, de Melkweg, het Concertgebouw en natuurlijk Koninklijk Theater Carré. Klinkende namen van zalen waar je ongetwijfeld regelmatig bent geweest om een concert te bezoeken. Ook voor toneelstukken en musicals kun je in de grotere steden terecht bij kathedralen van de kunst.

Eerlijk is eerlijk, daarbij steekt Theater Gooiland in Hilversum wat schril af. Of toch niet? Want Eric Corton speelde zijn voorstelling ‘Ma’ op 1 juni in Gooiland en eindigt zijn reeks in Carré in september.

De kameleon Corton

Dat Corton aardig kan praten, moge duidelijk zijn. Hij is gezegend met ‘the gift of the gab’, zit nooit verlegen om gespreksstof en kan over razend veel onderwerpen goed geïnformeerd meepraten. Veel mensen kennen hem als voormalig DJ bij 3FM of als presentator bij Radio 1.

Verder speelde hij veel in bandjes, presenteerde hij TV-programma’s rondom festivals en het autoprogramma De Garage voor de VPRO. Bovendien speelde hij tot tweemaal toe, niet geheel onverdienstelijk, een lijk in Baantjer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eric is een veelzijdige alleskunner, een allrounder pur sang. De ultieme creatieve kameleon.

‘Ma’ in Theater Gooiland

Dat liet hij ook zien op het Hilversumse toneel tijdens zijn monoloog naar het boek van Hugo Borst. Corton kruipt in de voorstelling zowel in de huid van een liefhebbende zoon als die van een dementerende moeder en weet je al snel mee te nemen in het aangrijpende en voor velen herkenbare verhaal.

De twijfels, gewetenswroeging en afwegingen van de zoon worden op een roerende en integere wijze verbeeld, zonder dat je naar ‘Eric Corton’ zit te kijken.

Fotograaf: Annemieke van der Togt

Fotograaf: Annemieke van der Togt

Wij zagen de voorstelling al een keer in Winterswijk eerder dit jaar en menig bezoeker verliet na afloop de zaal met betraande ogen van ontroering. Een groter compliment kan je Corton niet geven voor zijn hervonden passie voor het theatervak, dat hij tot in de puntjes beheerst. En ook in Hilversum liet hij menige traan vloeien. Niet slecht voor een radio-dj.

‘Ma’ met Eric Corton

‘Ma’ met Eric Corton was op 1 juni te zien in Theater Gooiland. Hopelijk is dit de aftrap geweest voor vele mooie toneelvoorstellingen die volgen in het roemruchte Hilversumse theater van architect Jan Duiker.

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.