Er is geen horecaplek in het Gooi waar ik vroeger vaker kwam (op De Doelen na) dan De Jonghe Graef van Buuren. De spareribs waren er onvergetelijk en onbeperkt, de bediening snel en mocht je nog zin hebben in groenvoer, dan was er een saladebar. Bovenal was het voor een late tiener, vroege twintiger de meest betaalbare manier om uiteten te gaan.
De kaart was verder niet spannend, de saladebar niet haute cuisine en de mensen om me heen deden me steevast denken aan een familiefeestje dat maar niet op gang wilde komen. In de winter binnen in een grote kring, in de zomer buiten op het terras.
Die tijd is voorbij. De oude Jonge Graef heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe versie van zichzelf, met een concept waar je nog jaren mee vooruit kunt. Het motto van de Gulle Graef is Gul, Guller, Gulst. En dat zie je terug in de porties. Carnivoren met grote trek kunnen hier hun hart ophalen, met spareribs, gebraden kippen en biefstukken.
Kan je niet kiezen? Geen punt. De gehanteerde formule staat het toe om van alles wat te krijgen. Begin met een ribbetje, ga door met een half kippetje en top het af met een biefstukje pepersaus. Every man’s dream come true. Ga je voor een kleine portie, maar wil je meer? Dan ga je van prijsklasse ‘Gul’ naar ‘Guller’. De porties groeien mee met jouw eetlust.
Gulle Graef grossiert in speciaalbier
Wat het voor veel mannelijke vriendengroepen helemáál compleet maakt, is de uitgebreide bierkaart. Van de grote biergiganten tot de kleinste lokale brouwerijen uit het land. Voor iedere hoppyist (hop….yist…. snap je ‘m?) of fijnproever zit er een bijpassend biertje tussen.
Spareribs, biefstuk of gegrilde kip met je vrienden en een goed glas bier. Wat wil je als man (of vrouw, of vrouw…) nog meer?
De Gulle Graef
Laanstraat 37
1211 HG, Hilversum
035 624 54 02
Reserveren
2 reacties