Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent

Kinderboerderij in ’t Gooi – Dit is de beste

Een peuter van drie en een ventje van zes belemmeren mij in het lezen van een boek. Niet opzettelijk natuurlijk, maar het is nu eenmaal wel een feit. Sinds de komst van de oudste in 2011 is mijn leesmoyenne enorm gedaald. En dat komt dat maar weer moeizaam op het oude niveau. Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent helpt mij gelukkig met het maken van mijn leesmeters. Waarom? Dat lees je hier.

Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent

Kippen, koeien, koffie en kindervertier!

Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent

Deze kinderboerderij doet z’n naam eer aan, want naast het voortreffelijk aangelegde dierenparadijs ligt een enorme koeienstal. Hoe boerderij wil je het hebben?

Midden tussen de weilanden kunnen je kinderen naar hartenlust rondlopen tussen de konijnen, kippen, geiten, varkens en koeien, terwijl jij een goeie kop koffie, frisse sapjes of zelfs een biertje drinkt.

Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent

Ben je een zoetekauw of hap je liever hartig? Dan zetten ze zo een appeltaartpunt met slagroom of nacho’s met guacamole voor je neus.

Kinderpartijtjes in het Gooi

In de houten lodge die er is opgetrokken zit een goed gevulde bar en keuken, waar je ook voor kinderpartijtjes een beroep op kunt doen. Er is een apart zaaltje, waar je met maximaal 12 kinderen terecht kunt.

De bedoeling is natuurlijk om naar buiten te gaan. Met de aangeboden arrangementen lukt dat zeker. De kinderen worden omgetoverd tot kleine landbouwertjes en gaan van stal naar stal om de dieren te voeren. Spelenderwijs leren ze over de natuur en maken ze kennis met dier en plant. Want naast de dierenverblijven is ook de grote tuin de moeite van het bezoeken waard.

Tuin van Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent

Kinderboerderij Juffrouw Jansen op de Meent heeft ook een prachtige tuin

Al is het slechts voor een enkel verloren uurtje, ik kom er altijd tot rust met m’n boek op het terras. En de kinderen vermaken zich er zó goed dat ze het liefst willen blijven. Het eindigt bijna altijd in het klimtoestel, die voor hen net zo leuk is als iedere goede speeltuin in het Gooi.

Meestal neem ik ze toch weer mee naar huis voor onze eigen beestenboel. Terugkomen bij Juffrouw Jansen aan de Meent doen we vast wel weer. En dat weten ze. Papa moet toch aan z’n leeswerk toekomen.

Juffrouw Jansen op de Meent
Melkmeent 9
Hilversumse Meent
Tel:035-6982295
http://www.juffrouwjansenopdemeent.nl/

Dit wil je ook lezen

1 reactie

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.