Mosselen

Mosselen eten in het Gooi

Loop je in de nazomer of herfst een supermarkt in, dan doet de gemiddelde grootgrutter al bij de openslaande hekjes z’n best je te wijzen op de mosselen. Steekt de wind de kop op, kleuren de blaadjes bruin en valt er her en der een bui? Dan schuiven de schelpdieren al automatisch een plekje naar voren in de koelvakken.

Maar wat nou als je zelf niet zo’n keukenprins(es) bent? Of je liever op een lekkere mossel laat trakteren, dan ‘m zelf klaar te maken? Dan kies je volmondig voor de mosselpan!

Ja, wij willen de mosselpan

Campagne uit de 90s ter promotie van ‘De Mosselpan’ in de horeca.

Mosselen eten in het Gooi

Je gaat er dus op uit. Er zijn talloze restaurants die de mosselpan op tafel zetten en dat kan op enorm veel manieren. In het Gooi staat de mosselpan, op verschillende manieren bereid, op vele kaarten (of krijtborden aan de wand). We proefden er al veel en zetten de beste hier voor je op een rij:

Café George in Laren (George L.A.)

Laren heeft er een handje van om succesformules uit Amsterdam te adopteren en er een Gooische slinger aan te geven. Kwam eerst al Loetje overwaaien uit de hoofdstad, is het nu de beurt aan Café George. Waar er in Amsterdam maar liefst vier varianten zijn van dit hippe etablissement, heeft Laren een versie die perfect past bij de mores van de Larenaar.

😋😋mossels bij George!

Een foto die is geplaatst door Peggy Spaapen (@peggyspaapen) op

Een oude boerderij is precies genoeg gepimpt om te voldoen aan de zien-en-gezien-worden cultuur. De kaart is decadent, maar niet overdadig. Natuurlijk worden de kreeft en de oesters niet gespaard en zijn de prijzen niet van het niveau eetcafé, maar je hoeft nog geen tweede hypotheek op je huis te nemen als je hier besluit te gaan eten. Ook de mosselen zijn van een uitstekende kwaliteit, maar niet zo bijzonder dat je huilend van geluk het pand verlaat. Een degelijke pan Zeeuwse mosselen!

George L.A.
Naarderstraat 46
1251 BD, Laren

Meer mosselen

We zijn nog op zoek naar andere gelegenheden waar een goeie mosselpan voorgeschoteld wordt. Heb je een suggestie, laat ‘m dan hieronder achter.

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.