Gitaar muziek music

Muziek voor liefhebbers – Music Around The Fireplace

Wonen in het Gooi heeft zijn voor- en zijn nadelen. Voordelen: meer leefruimte, minder drukte, meer natuur. Nadelen… Die ken je ongetwijfeld wel en vul je dan ook voor jezelf maar in. Toch is er wel een groot verschil tussen de stad en de dorpen van het Gooi. Ik schets een beeld voor je, moet je zelf maar kijken of het je als muziek in de oren klinkt:

Je komt thuis, de kinderen zijn nog aan het spelen of kijken TV. In de keuken staat een muziekje aan en klinkt er gepruttel en gespetter in een paar pannen. Je dekt de tafel, schenkt wat te drinken in en even later zitten jullie samen als gezinnetje te eten. Misschien is er niet eens gekookt, maar is er iets bezorgd door een van de restaurants in de buurt. >> De beste afhaalrestaurants van Hilversum

Even later gaan de kinderen naar boven. Je helpt de kleinste met tandenpoetsen, stopt ze daarna in en leest nog een verhaaltje voor.

 

“Welterusten lieverd!”
“Welterusten, Papa / Mama! Je bent de allerliefste van de hele wereld!”

Je loopt met een goed gevoel de trap weer af, zet een kop koffie of thee en ploft naast je partner op de bank. En wat nu?

Goede vraag. Wat nu?

Wonen in het Gooi: wat nu?

Optie A:
Je hersenen kunnen de lokroep van de afstandsbediening niet weerstaan. Je zet de platte lichtbak aan de muur aan, laat je duim de meeste inspanning doen die je lichaam die avond nog gaat leveren en laat de teugels van je hersenen zo ver vieren dat de grijze massa aan het einde van de avond langs je wangen uit je oren sijpelt.

 

Optie B:
In jouw stadse verleden was dit het moment waarop je groots en meeslepend ging leven! Jas aan, de straat op en fietsend de kou trotseren. Wetend dat er ergens iets te beleven is waar jouw leven meer door verrijkt ging worden dan door de zoveelste herhaling van CSI Miami.

De stad loopt over van de muziek, dus je gaat je oren achterna. Wordt het Paradiso? ZiggoDome of AFAS Live? Of toch de Utrechtse EKKO of TivoliVredenburg? En God verhoede, misschien drink je zelfs wel een biertje op deze doordeweekse avond?! The world is your oyster…

De harde Gooische werkelijkheid is dat er hier geen Paradiso, Ekko, AFAS of TiVo is. Muziek vind je hier in de vorm van een 90s kneiters draaiende DJ in een kroeg of een welwillende barman die een lekkere Spotify playlist heeft aangezet. Luister jij je muziek het liefst live, dan moet je over het algemeen toch met de trein of auto terugkeren naar de stad die je gedag hebt gezegd.

Natuurlijk is er ook nog poppodium de Vorstin, maar de programmering daar is wat wispelturig van aard. Cover- en feestbands weten de weg naar het Hilversumse podium makkelijk te vinden, maar soms wil je gewoon the real deal.

Live muziek: Music Around The Fireplace

Gelukkig is er ook één keer per maand een zekerheidje, waar je vanaf nu rekening mee kunt houden. Music Around The Fireplace. Singer-songwriters uit alle windstreken komen hierheen om luisterend publiek te overdonderen met hun eigen materiaal. En dat alles in een oude smederij, op een voormalige gemeentewerf. De industriële vibe druipt er van de muren. You’ll love it!

Music At The Fireplace

Tim Dawn tijdens MATF van februari 2018. Fotograaf: Michiel Verweij

Iedere laatste donderdag van de maand wordt er ruimte gemaakt voor maximaal 50 toehoorders, die in een paar uur tijd drie of vier muzikanten hun ziel en zaligheid horen geven. Akoestisch, onversterkt en daardoor een muisstil publiek. Het maakt het de avondlijke fietstocht meer dan waard.

Music At the Fireplace muziek Elisabeth Daniel

De Brusselse Elisabeth Daniel vastgelegd door fotograaf Michiel Verweij

Niet alleen krijg je originele muziek te horen, die met zorg en aandacht is gemaakt, maar je zit ook nog eens met gelijkgestemden om je heen. Mensen die er op een doordeweekse avond uit moeten, hun batterij willen opladen en dan misschien zelfs wel een Gooisch biertje drinken. Zeg nou zelf, daar kan toch geen herhaling van CSI tegenop?

Music Around The Fireplace

Iedere laatste donderdag van de maand in De Smederij aan de Mussenstraat in Hilversum (achter Chef Aan De Werf).
Inloop:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Entree:
gratis

Kijk hier voor de programmering

Vond je dit leuk? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram voor updates:

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.