Over ons

Voor mensen die uit een stad komen, kan het Gooi even wennen zijn. Met Hilversum als middelpunt verwacht je een stadse mentaliteit, maar deze omvangrijke plek heeft toch voornamelijk een dorps karakter.

Toch zijn er genoeg stadse invloeden te vinden, die we met groot genoegen voor je opspeuren en met je delen. En daarvoor hoef je niet meteen een golfvaardigheidsbewijs te hebben of een rode broek te dragen.

Nieuw in het Gooi

Door op verkenning te gaan, samen te schrijven en te zoeken naar de leuke plekken in ’t Gooi, brengen we ook tijd met elkaar door. Een keer uiteten, een keer met de kinderen naar een voor ons nog onbekend strandje of met vrienden een avond op pad. Het levert ons inspiratie én mooie momenten met elkaar op. Daardoor voelen we ons meer en meer thuis op onze nieuwe plek.

Dit delen we graag met verse import, zodat we ook jou als Gooische Nieuwe een goede start kunnen geven.

Eva Lamme

Eva Lamme Hoewel haar achternaam een typische naam uit de regio is, komt Eva van oorsprong uit de Achterhoek. Haar vader groeide echter wel op in Hilversum en ze bezocht er als klein meisje haar opa en oma. Maar herinneringen daaraan gaan niet verder dan de voortuin. Na een studietijd in Zwolle, een paar jaar Utrecht en zes jaar Amsterdam was Hilversum weer een nieuw hoofdstuk in haar leven, waarbij alles nieuw overkwam. Ze is dus met recht een Gooische Nieuwe.

“Met twee zoontjes (10 en 7) is de ontdekkingsreis nog interessanter geworden, omdat je een extra element aan je zoektocht kunt toevoegen. Is het ook leuk voor de jongens? En soms is het ook heerlijk om juist een bijzondere plek voor jezelf te kunnen vinden.”

Koen Maas

Koen Maas Gooische Nieuwe GooiOpgegroeid in het dorpse Loosdrecht als zoontje van de bakker, nam Koen zoals vele studerenden zijn uitvlucht naar Amsterdam. Het stadse leven paste hem als gegoten. Maar zijn voormalige werk bij 3FM en uitbreidende gezin leidden hem in 2013 weer terug naar het Gooi. Hilversum dit keer, waar sinds zijn vertrek 20 jaar geleden veel ten positieve veranderd is.

“In eerste instantie stond ik niet te popelen om de levendigheid van de stad in te ruilen voor de plek waar ik mijn middelbare schooltijd doorbracht. Je herinneringen houden veel intact, maar er blijkt zoveel positief veranderd te zijn dat het ook voor mij een onwijs tof is om nieuwe dingen te leren kennen. Vooral in de dorpen om Hilversum heen gaat er een wereld voor me open. Ik leer nu plekken als Laren, Bussum en Naarden pas écht kennen.”

 

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.