Over ons

Voor mensen die uit een stad komen, kan het Gooi even wennen zijn. Met Hilversum als middelpunt verwacht je een stadse mentaliteit, maar deze omvangrijke plek heeft toch voornamelijk een dorps karakter.

Toch zijn er genoeg stadse invloeden te vinden, die we met groot genoegen voor je opspeuren en met je delen. En daarvoor hoef je niet meteen een golfvaardigheidsbewijs te hebben of een rode broek te dragen.

Nieuw in het Gooi

Door op verkenning te gaan, samen te schrijven en te zoeken naar de leuke plekken in ’t Gooi, brengen we ook tijd met elkaar door. Een keer uiteten, een keer met de kinderen naar een voor ons nog onbekend strandje of met vrienden een avond op pad. Het levert ons inspiratie én mooie momenten met elkaar op. Daardoor voelen we ons meer en meer thuis op onze nieuwe plek.

Dit delen we graag met verse import, zodat we ook jou als Gooische Nieuwe een goede start kunnen geven.

Eva Lamme

Eva Lamme Hoewel haar achternaam een typische naam uit de regio is, komt Eva van oorsprong uit de Achterhoek. Haar vader groeide echter wel op in Hilversum en ze bezocht er als klein meisje haar opa en oma. Maar herinneringen daaraan gaan niet verder dan de voortuin. Na een studietijd in Zwolle, een paar jaar Utrecht en zes jaar Amsterdam was Hilversum weer een nieuw hoofdstuk in haar leven, waarbij alles nieuw overkwam. Ze is dus met recht een Gooische Nieuwe.

“Met twee zoontjes (8 en 6) is de ontdekkingsreis nog interessanter geworden, omdat je een extra element aan je zoektocht kunt toevoegen. Is het ook leuk voor de jongens? En soms is het ook heerlijk om juist een bijzondere plek voor jezelf te kunnen vinden.”

Koen Maas

Koen Maas Gooische Nieuwe GooiOpgegroeid in het dorpse Loosdrecht als zoontje van de bakker, nam Koen zoals vele studerenden zijn uitvlucht naar Amsterdam. Het stadse leven paste hem als gegoten. Maar zijn voormalige werk bij 3FM en uitbreidende gezin leidden hem in 2013 weer terug naar het Gooi. Hilversum dit keer, waar sinds zijn vertrek 20 jaar geleden veel ten positieve veranderd is.

“In eerste instantie stond ik niet te popelen om de levendigheid van de stad in te ruilen voor de plek waar ik mijn middelbare schooltijd doorbracht. Je herinneringen houden veel intact, maar er blijkt zoveel positief veranderd te zijn dat het ook voor mij een onwijs tof is om nieuwe dingen te leren kennen. Vooral in de dorpen om Hilversum heen gaat er een wereld voor me open. Ik leer nu plekken als Laren, Bussum en Naarden pas écht kennen.”

 

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Hij komt... hij komt... Maar waar?! De Sinterklaas intochten in het Gooi zijn verspreid over meerdere dagen en weken. 
Waar en wanneer is hij bij nou in de buurt? Check de site. Link in bio.

#hilversum #bussum #laren #naarden #naardenvesting #loosdrecht #hetgooi #sinterklaas #sinterklaas2019 #sinterklaasintocht #stoomboot #gooischenieuwe
We willen je iets enorm aanraden. Dat kunnen wij zelf proberen te verwoorden, maar @EricCorton kan dat zelf nog véél beter... #gooischenieuwe #theatergooiland #ma #hugoborst #hilversum #aanrader #ericcorton
Bij @musicaroundthefireplace komen elke laatste donderdag van de maand singer-songwriters uit alle windstreken om luisterend publiek te overdonderen met hun eigen materiaal. En dat alles in een oude @smederij_hilversum! Lees het hele verhaal op onze website. Link in bio👆🏻(foto’s: @michielverweij)
Ben jij een Gooische Nieuwe en moet je je weg nog vinden naar de beste restaurants, shops en activiteiten in de buurt? Volg ons 👉🏻 @gooischenieuwe
@pshetparool heeft de stokbroden van @lefournildesébastienholland uitgeroepen tot beste van de stad. Deze bakkerij heeft óók een filiaal in het Gooi...🥖
Link in bio!👆🏻
Dit is zo'n dag dat je misschien iets eerder van je werk moet weggaan en jezelf wat ontspanning moet gunnen. Glaasje Gooisch rood erbij, de eerste zonnestralen die een aanstaande lente verraden op je gezicht en gewoon de boel de boel laten. 
De Gooische bierbrouwerij (@gooische_bierbrouwerij ) geeft sinds kort ook rondleidingen. We deden 'm en dat was een heerlijke tijdsbesteding voor een zonnige óf regenachtige zondagmiddag. 
Meer: link in bio. -------------------------------------------- #gooi #bierbrouwerij #hilversum #rondleiding #gooischenieuwe
Voor freelancers / ZZP-ers is het soms wel fijn om onder de mensen te zijn. Voor zulke momenten ben je altijd op zoek naar flexplekken met WiFi en goeie koffie. We hebben een aantal perfecte werkplekken in het Gooi voor je op een rij gezet. Link in bio.
Friends lijkt te zijn geland in Hilversum, want bij @presto.coffee.and.more waan je je in een hedendaagse versie van Central Perk. Goeie koffie en thee, verse appeltaart, cheesecake en andere gebakken verrassingen. En een ideale plek om even ontspannen aan de leestafel te werken achter je computer of in een zithoekje je tijdschrift te lezen.
SNERTWEER! En waar kan je daarvoor beter schuilen dan bij de soepkoning van Bussum, @trevssoep. Wat je daar kunt verwachten... link in bio.
Twee keer per week leert deze yogamaster een groep kerels hoe ze zichzelf moeten opvouwen tot een menselijk envelopje. Yoga voor mannen!

Weten wat dat met je doet? Klik op de link in de bio. En kan jouw vriend wel een yogalesje gebruiken, mention 'm dan in de comments.
We zijn al jaren groot fan van restaurant A-Fusion op de Amsterdamse Zeedijk. In Naarden zit nu een iets luxer zusje tegenover de Grote Kerk. Ga Dat Proeven! Zo lekker!
Verse varkentjes! Bij de kinderboerderij in de Hilversumse Meent is alles klaar voor de lente. Van de speeltuin tot het theehuisvan @theeschenkerij.juffrouwjansen. Perfecte plek om je zaterdag- of zondagmiddag door te brengen! Voor meer info: link in bio⤴️
Het is weekend en daar hoort een uitgebreid ontbijt bij. Voor je broodboodschappen vind je in het Gooi veel goede bakkers zoals @matthijsbrood in Hilversum. Kijk voor meer goede adressen op onze site. ⬆️Link in bio!🥐🥖🍞 Missen we volgens jou nog een meesterbakker bij jou in de buurt? Laat het ons weten in de reacties.
Bij @trevssoep in Bussum rolden wij toevallig binnen op een regenachtige ochtend en gingen niet meer weg! Er is hier zoveel lekkers te smullen. We mochten van alle soepen op de kaart een beetje proeven. Binnenkort lees je er meer over op onze site!
And the winner is...Moonlight! Heb jij 'm al gezien? Zo niet, de film draait nog in @filmtheaterhilversum en @filmhuisbussum. #oscars2017
Wat is jouw favoriete burger van @cafeburgerhilversum? Wij smulden van de Gooische Burger 🍔AANRADER!!!

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.