Flexwerken zonnestraal

Perfecte flexplekken voor ZZP-ers in het Gooi

Joelende kinderen die door je huis stuiteren. Die enorme stapel wasgoed die nog opgevouwen moet worden. Dat tuinhekje dat erom schreeuwt geschilderd te worden. Er is meer dan genoeg afleiding te vinden in je eigen huis, waardoor je niet toekomt aan je werkzaamheden. Wil je als ZZP-er nou ergens zitten waar je rustig quality time met je laptop kunt doorbrengen en ook nog een goede kop koffie, thee en een lekkere lunch kunt krijgen? Dan moet je deze lijst met flexplekken absoluut doornemen.

Flexplekken in het Gooi

Waar je in Amsterdam en Utrecht struikelt over de gratis wifi-verbindingen en hippe koffietenten waar je schouder aan schouder kunt zitten met andere ZZP-ers, is dat in ’t Gooi wel anders. Hier moet je als een ware Peter R. de Vries iedere steen omdraaien om een windje wifi op te vangen. Laat staan dat je prettige flexplekken vindt.

 

Voor de goede speurneuzen onder jullie, zijn echter genoeg hotspots te vinden. Dit zijn de beste flexplekken van het Gooi:

Presto Coffee and More in Hilversum

In de 90s en vroege 00s was jij met je vriendengroep een soort Friends. Altijd samen, je deelde lief en leed met elkaar en je ging naar dezelfde kroeg. Nu je kroegtijd achter je ligt en je vrienden, net als jij, meer tijd doorbrengen met hun gezin, lijkt Friends voorgoed verleden tijd. Totdat je bij Presto Coffee and More binnenloopt.

Het is een hedendaagse versie van Central Perk! Een gezellige koffietent met een stamtafel, een paar leuke zithoekjes én… een groot bankstel waar jij met je laptop op kunt neerploffen. Nu nog je eigen Chandler, Rachel of Joëy zien te fiksen…

Presto Coffee and More heeft genoeg flexplekken

Presto Coffee and More is Central Perk in het Gooi

Presto Coffee and More
Herenstraat 20 (hoek Zeedijk), Hilversum

Beveiligd wifi netwerk beschikbaar

Trev’s Soep en Smullokaal in Bussum

Navraag leerde dat onze favoriete plek in Bussum ook een openbaar wifi-netwerk heeft voor hun gasten. Gelukkig maar, want niets is zo ontspannend tijdens een drukke werkdag als een kop smakelijke soep met verse wifi.

Daarbij zijn hun koffie en taarten ook niet te versmaden, dus de ideale plek om zelf te ontspannen en de oersoep in je hoofd te laten opborrelen tot perfecte garing. Geen betere plek in Bussum om je werkzaamheden te combineren met ondertussen je eigen welzijn in het achterhoofd.

Bekijk het menu van vandaag

Trev's Soep proefplank flexplekken

Probeer de smaken van die dag met een proefplank en maak dan je keuze.

Trev’s Soep en Smullokaal
Kapelstraat 17A, Bussum

Wifi netwerk beschikbaar

Brasserie Zonnestraal in Hilversum

Ging je in het verleden graag in het Blauwe Theehuis in het Vondelpark aan de slag, dan is Brasserie Zonnestraal jouw plek. Omgeven door bos en hei, architectuur van Jan Duiker uit de vroege 20ste eeuw en een oase van rust kan je je volledig toeleggen op je taken. Een goede kop koffie, lekker lunch- en borrelkaart en niet te vergeten de wifi-verbinding maken dit tot de ideale flexplek voor ontspannen freelancen. Verder kan je er in de zomer ook heerlijk op het terras borrelen met vrienden, terwijl de kinderen spelen op het open veld tussen de gebouwen van het oude ziekenhuis.

Brasserie Zonnestraal flexwerken

De brasserie is slechts een van de vele panden op het landgoed, dat ooit is opgericht als sanatorium voor diamantslijpers met tuberculose. Inmiddels zijn er allerhande bedrijven te vinden, waaronder een tandheelkundige praktijk, sportfysiotherapeuten en er is een heuse trouwlocatie. Eventueel kan je ook hightea-en met andere mensen die daar ook voor de flexplekken zijn gekomen. Maak je er gewoon een luxe netwerkborrel van. Declareren kun je leren…

Zoals gezegd ligt de locatie middenin een bos. Wil je nou niet met de auto, maar is het te ver om te fietsen, neem dan bus 104 vanaf Hilversum centraal. Die stopt twee keer per uur pal voor de deur.

Brasserie Zonnestraal
Loosdrechtsebos 15, Hilversum
Gast wifi netwerk beschikbaar

Mout Foodhal in Hilversum

Een sleeping giant by day, een booming foodhal by night. Mout in Hilversum heeft twee gezichten. Overdag een perfecte centraal gelegen ontmoetingsplek voor koffie met vrienden of zakenrelaties en ’s avonds de plek waar je met je vrienden de lokale biertjes en wereldgerechten uit de verschillende keukens verorbert.

Mout Foodhall in Hilversum flexplekken

Van bios naar foodhall. Hier keek ik o.a. Batman, The Bodyguard en Theo & Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaas Imperium

Het wifi netwerk is sterk (net als de koffie), dus je kan er gemakkelijk een paar uurtjes zitten voor wat gefocuste werkzaamheden. Vooral de serre leent zich hier goed voor. Weinig doorloop van mensen en voldoende licht en rust. Je betaalt wel wat meer voor de drankjes dan bij andere locaties, maar het betaalt zich terug door het werk dat je er kunt verzetten zonder afleiding.

Mout foodhal
Naarderstraat 8, Hilversum (Marktplein, vlakbij het station).
Wifi netwerk beschikbaar 

Spelekids in Loosdrecht

Excuse me? Een indoorspeeltuin als werkplek? Oh yes… Zit je nou met die eerder genoemde joelende kinderen en een gillende deadline, dan is Spelekids juist je redding. Er is wifi, er zijn stevige tafels, er is koffie en je kinderen zie je gegarandeerd een paar uur niet, tenzij ze even langs komen stormen voor een Fristi refill.

Spelekids in Loosdrecht, de leukste van de indoor speeltuinen in het Gooi flexplekken

Spelekids in Loosdrecht, de leukste van de indoor speeltuinen in het Gooi

Je kan in ’the pit’ gaan zitten, waar alle kinderen doorheen razen, maar er is ook een balkon met uitzicht over de zaal. Daar zit je over het algemeen ongestoord en kan je de hand leggen aan die laatste pagina’s van je werk. Daarbij is het een van de leukere (indoor) speeltuinen van het Gooi.

Spelekids
Industrieweg 10, Loosdrecht.
Wifi netwerk beschikbaar

Het Hoofdkantoor in Bussum

Dit is andere koek. Hier heeft de vrije uitloop barista plaatsgemaakt voor plek met iets meer het zakelijke karakter van Office Space. Weinig tot geen afleiding, maar juist meer kantoorgevoel waardoor je automatisch het gevoel krijgt een tandje bij te moeten zetten. Ben je toe aan een iets zakelijker omgeving, waar je niet gestoord wordt door de koffiedame die een babbeltje komt maken of de jazzy vibes die uit de speakers sijpelen? Het Hoofdkantoor in Bussum is dan hét alternatief voor flexwerken in het Gooi. (Ze hebben natuurlijk wel uitmuntende koffie…)

Flexplekken Hoofdkantoor Bussum

Je huurt een werkplek vanaf 2 euro per uur en krijgt daarvoor een scala aan faciliteiten aangeleverd. Heb je nou een vergadering? No sweat! Voor 8 euro huur je een vergaderruimte met flip-over en al. En heb je nou een presentatie voor een écht grote groep? Dan is er Het Souterrain, waar je 20 man in kwijt kan incl. eigen keuken, beamer en verzorgde lunch. One step… beyond!

Het Hoofdkantoor
Herenstraat 24, Bussum

Het Ondernemershuys in Hilversum

Lijkt zo’n zakelijke plek je wel wat, maar is Bussum niet in jouw straatje? Dan heeft Hilversum ook nog een kantoordoolhof voor je: Het Ondernemershuys. Het Debiteuren/Crediteuren onder de Gooische flexplekken, maar daardoor wel precies wat je nodig hebt. Je moet wel uitkijken dat je de andere aanwezigen niet steevast met Storm of Juffrouw Jannie aanspreekt, maar verder is het functioneel and it will get the job done. En zelfs Chandler uit Friends werkte in een doodsaaie kantoor omgeving. Als hij het al kon…

Het Ondernemershuys
Seinstraat 22 (derde verdieping), Hilversum

 

Andere tips:

 • Bar Boon op het Mediapark. Heeft veel weg van een hip noodgebouw, serveert waanzinnig lekkere soepen (hun Tom ka kai soep is ongeëvenaard) en broodjes en je spot er van tijd tot tijd een BN-er. Een optimale netwerklocatie. Special feature: de muziek die je hoort is door een professionele muzieksamensteller op een rij gezet.
 • Doppio Coffee. Het is wit, het is oranje, het heeft bekroonde koffie. Wat wil een mens nog méér? Oh ja, WIFI! En dat hebben ze. Dat en een vergaderruimte voor maximaal 12 personen. Ook open voor ontbijt en lunch.
 • Restaurant Bruis in Blaricum. We kwamen hier voor de eerste keer voor een snelle kop koffie en bleven er uiteindelijk drie uur kletsen en lunchen. Een veilige haven voor mensen met kinderen, want die kun je in het enorme speelpaleis gewoon in het wild laten loslopen. Dan kan jij ondertussen mooi bij de open haard achter je laptop kruipen. Flexplekken te over hier, want dit pand is huge. En praktische bijkomstigheid: het ligt dichtbij de snelweg (A27, afslag 35), waardoor je ook makkelijk langs kunt gaan als je niet in Blaricum woont.
 • De Tinfabriek in Naarden. Eerlijkheidshalve zeg ik erbij dat we hier nog niet zijn geweest. Maar de foto’s en teksten op de website zijn veelbelovend, waardoor we het rustig aandurven om hem alvast te vermelden. Een uitgebreider verslag volgt.

Zijn we nog een perfecte flexplek vergeten volgens jou? Laat het ons weten!

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.