Sinterklaas intocht 2019

Sinterklaas intocht 2019 in het Gooi

Sinterklaas krijgt het weer druk dit weekend. Hij komt naar Nederland en bezoekt natuurlijk ook het Gooi. Van Hilversum tot Bussum, van Laren tot Loosdrecht. Op deze plekken kan je in 2019 de goedheiligman gaan onthalen. Waar en hoe laat begint de Sinterklaas intocht in 2019?

Sinterklaas intocht op zaterdag 16 november

Zoals gezegd weet Sinterklaas zijn weg wel in het Gooi. Om alle kinderen in de regio van dichtbij te kunnen zien, komt hij dan ook op meerdere plekken aan dit weekend. Hier vind je op een rijtje waar en hoe laat je de bisschop van Myra jouw verlanglijstje kunt geven.

Loosdrecht:

Wil je de Sint met een stoomboot aan wal zien komen, dan is de intocht in Loosdrecht een absolute aanrader. Bij jachthaven Wetterwille wordt de bebaarde Madrileen al sinds jaar en dag warm onthaald door zingende kinderen. Er zijn veel pieten aanwezig, die allemaal voorzien zijn van zakken vol strooigoed. Bovendien is de Sint alleraardigst en neemt hij de tijd om handen te schudden. Kom wel op tijd, want parkeren aan de Oud-Loosdrechtsedijk is niet altijd even makkelijk.

Later die middag kan je ook nog op de Nootweg in het centrum op audiëntie bij de man met de schimmel.

Meet & greet met Sinterklaas

Loosdrecht heeft nog een mooie gelegenheid in petto voor kinderen die graag Sinterklaas willen ontmoeten. Hij leest meerdere keren voor uit het grote boek, in de mooiste kamer van Kasteel Sypesteyn, op zondag 24 november. Hiervoor is het wel nodig om je aan te melden. Dat kan op de website van de VVV Wijdemeren.

Hilversum:

De Kerkbrink in Hilversum kan ook weer rekening op een bezoekje van de Sint en zijn kornuiten. Het muziekgebouw op het midden van het pleintje vormt om 13:30 uur wederom het podium waarop burgemeester Pieter Broertjes en Sinterklaas elkaar na een jaar de hand kunnen schudden. Breng wel je eigen pepernoten mee, want daaraan wil het nog weleens ontbreken tijdens de intocht in de grootste gemeente van het Gooi.

Sinterklaas intocht op zondag 17 november

Om niet al meteen bij aankomst zichzelf aan een burn-out te helpen, gaat de Sint pas op zondag naar Bussum om daar de kinderen te begroeten. Hij rekent op tekeningen, lieve woorden en heel veel liedjes, dus je hebt nog een extra dag om wat moois voor hem te bedenken.

Sinterklaas in Bussum:

Gebruik je jouw zaterdag liever voor boodschappen en de sportvelden, dan kan je op zondag alsnog voor de Sint in Bussum terecht. Daar begint op zondag 17 november om 12:30 het welkomstfeest op het Wilhelminaplein en arriveert de Sint om 13:00 uur met zijn gevolg en snoepgoed. Om 14:30 volgt er een rondrit door het centrum, die eindigt op het Julianaplein om 15:00 uur.

Sinterklaas in Blaricum op 23 november:

Na alle drukte in het weekend van 16 en 17 november, pakt de Sint even een weekje rust. Hij klimt op zaterdag 23 november weer op Amerigo voor de volgende intocht. Dit keer begint hij in Blaricum. Daar verschijnt hij om 11:30 bij de Malbak en later om 14:30 bij de muziektent in het oude dorp.

Sinterklaas in Naarden-Vesting op zaterdag 23 november

Daarna reist Sinterklaas door naar Naarden-Vesting, waar hij rond 17:30 aankomt in de Nieuwe Haven. Het voorprogramma start al een uur daarvoor op het Arsenaal terrein. Er zijn meerdere muziekcorpsen aanwezig met wie de Sint een rondrit maakt door de hele vesting.

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.