Michiel Veenstra voor Gooische Nieuwe

Michiel Veenstra’s hart van ’t Gooi

Michiel Veenstra (1976), geboren in Almelo, radiomaker, TV-presentator en Hilversummer sinds 2000. Getrouwd, vader van 2 kinderen. Disneyfan, muziekgeek, rasoptimist.

Mijn buurt

We zijn begonnen op kamers boven café Het Wapen van Hilversum. Ik werkte net bij de radio en vond het wel lekker, zo midden in de stad. Nu wonen we al twaalf jaar in het Hilversumse Schrijverskwartier, een aaneenschakeling van prachtige jaren dertig huizen, waar je kinderen nog op straat kunnen spelen, zonder angst voor aanstormend verkeer kunnen leren fietsen. Ik ga hier alleen nog weg voor een tuin op het zuiden.

Restaurant

Dat hangt er vanaf waar je zin in hebt. Als ik écht lekker wil eten, Chef Aan De Werf in Hilversum. Een heerlijke locatie, waar de creativiteit voelbaar is. Ze hebben een verrassende kaart, waar elk gerecht duidelijk met aandacht en liefde bereid is.

Chef aan de Werf

Café

Een tijd lang was het The Guardian op de Groest, omdat we daar na de avondshift op 3FM met collega’s belandden. Maar Vintage wijnbar in de Biersteeg is de verborgen schat. Daar kan je je terugtrekken en heb je het idee dat je op een Frans terrasje zit. Goeie wijnen en net de hapjes die het bijzonder maken. Van kaasplankjes tot garnalenkroketjes of dadels uit de oven.

Beste koffie

Bij uitstek de koffie van Doppio aan de ’s Gravelandseweg. Ik was een verstokte Starbucks fan, maar daar kom ik bijna nooit meer in de buurt. Doppio is van een stadse allure en heeft ge-wel-di-ge koffie.

Doppio door Gooische Nieuwe

Doppio werd in 2013 bekroond tot beste koffiezaak van Noord-Holland

Terras

Zonder enige twijfel Parc. Dat is ook op kruipafstand van m’n huis, dus dat speelt mee. Of het nou een voorjaarszonnetje is, vol in de zomerzon of een heerlijke nazomeravond, als je uitkijkt over het herfstblad en de oude haven… prachtig! En wat ik héél fijn vind is de flexibiliteit van het personeel. Hun kaart is niet per se kindvriendelijk, maar ze zetten ook voor de kinderen iets heerlijks neer.

Restaurant Parc aan de Oude Haven

Restaurant Parc aan de Oude Haven

Boodschappen

Het dorpse van een kaasboer of een slager waarmee je een praatje maakt staat me wel aan, dus voor zulke dingen ga ik naar de Gijsbrecht. Die straat heeft gezelligheid in zich. Voor de grote bulk ga ik naar de appie in Kerkelanden.

Beste broodje

Ik ga graag naar Flinders aan de Kerkbrink voor de Club sandwich. Voorheen gingen we op zondag ook vaak naar de Bagels and Beans in de Kerkstraat. Een goeie bagel met creamcheese is maar moeilijk te overtreffen.

Flinders Cafe Hilversum

Aan de Kerkbrink in Hilversum ligt het zonnige terras van Flinders Cafe.

Favoriete modewinkel

Niet uitgesproken. Eerlijk gezegd ben ik niet zo met mode bezig. Zie ik iets wat ik mooi vind, dan koop ik het. Maar daar heb ik geen specifieke winkels voor. En daarvoor ga ik ook nog vaak naar Utrecht of Amsterdam.

Kapper

Ahred van Salon B. Hij was de eerste kapper die me een echt model aanmat, een strakke scheiding aanbracht, hier wat opschoor, daar wat bijtrimde en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Daarvoor deed ik maar wat en ging het alle kanten op. Ahred is inmiddels naar het filiaal in Amsterdam vertrokken, maar ik blijf Salon B. trouw.

Salon-B te Hilversum

Kappers huren een stoel en werkplek in Kapstudio Salon-B en hebben er hun eigen klantenkring.

Beste plek om te zwemmen

Recreatief: Zandzee in Bussum (de tunnel met discolichtjes; glijbaan)
Zwemles: de Winter Sport (bij Heideheuvel)

Ontspanning

– Hardlopen. Ik ben er een tijd geleden voor gevallen (hahaha…) en het is verslavend.
Bioscoop Vue. Ik ben een echte filmfanaat en dan helpt het dat er zo’n vette bioscoop in de buurt zit.
– Wandelen met de kinderen en dan aan geocaching doen.

Favoriet van de kinderen

Als zij mogen kiezen gaan ze iedere dag naar Spelekids in Loosdrecht. Schoner dan Monkeytown en rustiger.
Daarnaast ook zeker nog Beeld & Geluid. En bij mooi weer: OERRR van natuurmonumenten in ’s Graveland.

Spelekids in Loosdrecht

Spelekids is te vinden aan de Industrieweg 10 in Loosdrecht

Beste plek aan het water

Heb ik eerlijk gezegd niet. We komen te weinig op de plassen, terwijl we het wel heerlijk vinden, hoor. Moet ik eigenlijk vaker gaan doen.

Nooit meer naar

Snackshop Hans. Dat was mijn place to go als het op friet aankwam. Tot hij over ging op dikke frieten. Ik snap dat niet. Daar zit je toch niet op te wachten als je een patatje wilt eten. Ik ga nu naar Cafetaria Zuid.

Afhalen / bezorgen

De spareribs van Argentina zijn hands down de aller- allerbeste spareribs die je kunt krijgen in het Gooi. Er zijn genoeg plekken waar je aardige botjes met vlees eraan kunt krijgen, maar wat Argentina je voorschotelt wordt nergens overtroffen. Ik weet eerlijk gezegd niet of ze bezorgen. Ik haal ze gewoon altijd daar.

(redactie: deze tippen we ook als bezorg of afhaallocatie voor lekker eten)

Argentina spare ribs afhaal

The best spare ribs in town

Dit kan beter

Een goed plein waar wat gebeurt. De Kerkbrink in Hilversum leent zich ervoor, maar dat blijft toch een passantenplein. Geef het oude Meddenspand op de hoek van de Kerkstraat ook een horecabestemming en maak er een groot terrassenplein van (en een voetgangersgebied). (UPDATE: Het Meddenspand heeft inmiddels een horecabestemming gekregen. Binnenkort meer daarover.)

Leukste Gooische man/vrouw

Is er vast, maar ik kom er niet zo 1, 2, 3 op. Kom ik op terug.

Mist nog

Een evenement wat minder plat is dan Hilversum Alive of On Air, maar met toffe bands of met zoiets als de rollende keukens. Op landgoed Zonnestraal bijvoorbeeld. Je hebt hier jaarlijks nog wel de openlucht bioscoop, maar dat valt meestal gelijk met Lowlands. En dan ben ik dus niet hier. Ik heb al veel goede verhalen gehoord over het Bosjesfestival, dus misschien kan dat nog groter aangepakt worden. Of misschien moet het wel vanuit De Vorstin georganiseerd worden.

Gouden tip / hidden hotspot

De Oude Haven. Waar je je in het buitenland waant en niet eens doorhebt dat het Hilversum is.

De Oude Haven in Hilversum

De Oude Haven in Hilversum

Wie verdient ook een artikel zoals dit? Laat het ons weten:

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  2 reacties

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.