Bioscopen en filmtheaters in 't Gooi

Vue cinema Hilversum – Klinkt goed!

Je bankstel en jij maken al zoveel mee samen, dat het soms goed is om even afstand van elkaar te nemen. Gezonde afstand nemen van elkaar maakt dat je daarna weer meer naar elkaar verlangt. Soms is het goed om je billen eens aan het rode pluche van een bioscoop of ‘cinema’ te verwarmen.

Ben je een blockbuster kijker, geniet je liever van een comedy of wil je met je kinderen naar de nieuwe Disney, dan hoef je ’t Gooi niet te verruilen voor een bioscoop in Amsterdam of Utrecht. De Vue Cinema in Hilversum heeft voor elk wat wils én meer.

De voordelen van Vue Cinema Hilversum

Om te beginnen parkeerplaatsen. Het klinkt raar om een bioscoop hiervoor aan te prijzen, maar het is wel een van de grote gemakken die de locatie met zich meebrengt. Je kan je auto in de avonduren pal voor de deur kwijt en staat in no time in de hal van het vijf zalen tellende bioscoopcomplex. En kom je met de trein of bus, dan is de bioscoop op een steenworp afstand verwijderd.

Kaartjes zijn zo gekocht, daarin niks nieuws onder de zon. Snoep en drankjes in overvloed, ook dat is perfect geregeld (check vooral de insane grote M&M kokers, waar je zelf een mix mee kunt maken).

image

En dan de zalen. 3D bril op, Dolby Cinema geluid gonst om je heen. Na het zien van de nieuwste Star Wars film in de Vue Cinema was thuiskomen bij mijn 32″ beeldscherm alsof ik een paar dagen eerder terug moest keren van vakantie; je hebt het heerlijk gehad en had zo nog een week kunnen blijven.

Waar de oude Euro- en City bioscoop nog stonden voor muffe, stoffige filmzaaltjes, waar de muizen juichend de horlepiep deden en snobistische filmacademie studenten de scepter leken te zwaaien over de popcorncorner, is deze bioscoop een schone verschijning. Een plek waar de stofzuiger en natte lap nog net zo hoog in het vaandel staan als de filmprojector, acteurs en regisseurs.

Vue Cinema
Langgewenst 20
1211 BB, Hilversum
035-6246500
Film agenda

Filmtheater Hilversum

Ben je nou níét van de blockbusters en gaat je voorkeur meer uit naar arthouse / filmtheater films, niet gevreesd. Zowel Bussum als Hilversum hebben een filmtheater waar de betere films en documentaires vertoond worden.

Filmtheater Hilversum cinema bioscoop

Filmtheater Hilversum aan het Herenplein 5.

Het Filmtheater in Hilversum ligt aan het Herenplein, omgeven door restaurants en cafés. Van tijd tot tijd zijn er ook speciale invullingen van premières en speciale vertoningen, waarbij er een inleiding wordt gegeven door een betrokkene bij de film of een evenement georganiseerd wordt rondom een film.

Naast films en documentaires voor volwassenen zijn er in de middag ook films voor kinderen te zien.

Filmtheater Hilversum
Herenplein 5
1211 DR Hilversum
Tel: 035-623 5466
Film agenda

Filmhuis Bussum

Ook Filmhuis Bussum, gevestigd in een prachtig aan de Brediusweg 1, heeft een speciaal programma voor kinderen, waarbij ook samenwerkingen met scholen worden aangegaan. Daarnaast richt het zich op het brengen van cultuur en ontspanning aan de inwoners van de regio. Verwacht hier dus niet de nieuwste Marvel actiefilm of Adam Sandler comedy, maar eerder een mooi Frans liefdesdrama over een schele schizofrene kappersdochter uit een vissersdorpje in Bretagne.

Kapper frankrijk

Een pijnlijke geschiedenis voor een familie, verscheurd door onverkomelijke dilemma’s.

Ook worden er met enige regelmaat movieclassics gedraaid op het grote scherm. Van Once Upon A Time In The West tot een goeie Francis Ford Coppola klassieker, het komt door het jaar heen aan bod.

Bekijk hier welke films er nu draaien

Filmhuis Bussum
Brediusweg 1
1401 AA, Bussum
Tel: 035-693 8694

Heb jij nog een aanrader? Laat het ons weten:

  Je naam

  Je e-mailadres

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Dit wil je ook lezen

  1 reactie

  LEAVE A COMMENT

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Over Gooische Nieuwe

  Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

  Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

  Categorieën

  Volg ons op Facebook

  Instagram

  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram
  Instagram

  Nieuwsbrief

  Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.