Yogi Heroes in Hilversum

Yoga voor mannen bij Yogi Heroes

Ik ben echt niet preuts. Of onzeker over mijn lichaam in het bijzijn van vrouwen tijdens een yoga oefening.
Echt niet.
ECHT NIET!

Maar als je – hevig zwetend –  met alles wat je in je hebt probeert om jezelf op te vouwen tot een menselijk envelopje en daarbij niet iedere spier onder controle hebt, dan is het toch prettiger om dat te doen tussen een paar kerels. Stel je voor dat je een scheetje zou laten… En dus doe ik tegenwoordig aan ‘Broga’ (yoga with the bro’s). Mannen yoga dus.

 

Yoga broga

Zelf sta ik niet op de foto, omdat de zelfontspanner het niet deed…

Yoga. Nooit gedacht dat ik me er aan over zou geven, maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. In Amsterdam woonde ik boven een Bikram Yoga school (yoga voor mensen met een tekort aan warmte in hun leven) en heb ik regelmatig hard gelachen als er weer een paar mensen met tomaatrode hoofden naar buiten kwam schuifelen. Dat ging mij niet gebeuren. Al helemaal niet in een plaatselijk wijkgebouwtje of vooraan bij de balk, starend in de spiegel van een balletschooltje.

Yoga bij Yogi Heroes

En toen stopte ik met voetballen, had ik twee kinderen, een drukke baan en geen tijd meer voor mezelf. Hoe ging ik nou m’n conditie op peil houden, m’n kop leegmaken en ook nog een beetje ontspannen in de tropenjaren van het gezin?

Na een tip van een vriend ging ik op een zondagochtend schoorvoetend mee naar het oude gemeentewerf terrein in Hilversum, waar ook Chef Aan De Werf te vinden is. Daar werd ik warm ontvangen door Jeffrey van Opzeeland, de Yogi master (yogaleraar will do, maar met zijn rust, vriendelijkheid en aangename coaching verdient hij het woord Master). In die prachtige, rustieke zaal runt hij zijn yogaschool en geeft hij de verschillende lessen die beschikbaar zijn. Van Slow Flow tot Hero Workout.

En wat bleek: het is gewoon yoga! Tuurlijk, er zijn louter kerels die op matjes in de weer gaan met het oprekken van hun hamstrings en rugspieren, maar héél veel verschilt het verder niet van ‘normale’ yoga. Je weet wel, met vrouwen erbij. Ik heb er zelfs nog nooit iemand een scheetje horen laten, maar dat kan ook komen door die aangespannen bekkenbodemspieren. How’s that for controll! Volledig in balans, mind, body and soul.

Yoga abonnement

Ik nam een abonnement voor één keer in de week, waarbij ik zelf kan kiezen welke les ik wil volgen. Er is ook een unlimited variant, maar daarvoor ben ik nog niet fanatiek genoeg. Hun rooster is vooral gericht op de ochtenden en avonden. Zo is de Yoga For Men les ook op woensdagavond te vinden in het lesrooster.

Menselijk envelopje uitgevoerd tot in perfectie.

Wil je nou niet meteen met je grote teen je neus aanraken, terwijl je in een handstand staat, maar op je gemak inkomen? Kom dan een keer kijken en doe een proefles mee. Zo ben ik ook ingestapt en uiteindelijk overstag gegaan. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Namasté!

Yogi Heroes
Mussenstraat 11B
Website: www.yogaschoolhilversum.nl
info@yogiheroes.com
Volg hen ook op:

Dit wil je ook lezen

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Gooische Nieuwe

Flexwerken zonnestraal Zoek je toffe plekken met een stadse look and feel in het Gooi, dan is Gooische Nieuwe je tipgever.

Van locaties waar je als freelancer relaxt kunt werken tot goeie restaurants, vintage kledingwinkels of leuke speeltuinen voor de kinderen.

Categorieën

Volg ons op Facebook

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date van alle toffe events bij jou in de buurt.